Dissabte 1 de juny 2024, 8a edició de les CAPs: un pelegrinatge de 32 km que uneix les cinc capelles d'adoració perpètua al Santíssim Sagrament de Barcelona 


El passat any 2023 durant la vigília del Corpus Christi es va celebrar la 7a edició de les CAPs, on van participar un grup de 25 adoradors del Santíssim Sagrament. La 7ª edició de les CAP's va tornar a unir les 5 capelles d'Adoración Perpetua de Barcelona: Badalona, Tibidabo (ara Santa Teresita), Reial Monestir de Santa Isabel, Campos Elíseos i Esperit Sant.

Aquesta "marató eucarística" va consistir en un recorregut a peu de 34 quilòmetres amb gairebé 500 metres de desnivell a on els pelegrins van celebrar una Hora Santa en cadascuna de les capelles.

La jornada començava a les 6h del matí amb l'Hora Santa a la Parròquia Vilassar de Mar (la ja 6ª CAP), amb la celebració de la Santa Missa. Poc després de les 7,30h donava inici el camí cap a la parròquia de Sant Sebastià, Pomar, Badalona, amb oració en grup del Sant Rosari, estones d'oració personal, estones de silenci i conversa fraternal. Gràcies a la generositat d'una família del Regnum Christi, els pelegrins van tenir l'avituallament necessari en diversos punts del recorregut per la platja del Maresme, per a suportar la calor i mitigar el cansament, comptant amb aigua i fruites fresques.

El grup aconseguia arribar a Badalona 12h a on es van unir alguns pelegrins més per donar principi a la segona Hora Santa del recorregut. Després començava el segon tram del pelegrinatge fins a la Capella del Santíssim Sacrament, Camps Eliseus, després arribem a la CAP de l'Esperit Sant, i acabem al Reial Monestir de Santa Isabel. Allí tenia lloc la tercera Hora Santa de la jornada, acabem sobre les 18h. 

“34 quilòmetres per al Senyor” i amb la il·lusió de poder continuar repetint cada any aquesta bogeria d'amor per Jesús eucaristia i anar sumant més Capelles d'Adoración Perpetua al recorregut. 

El primer any, el 2017, es va acabar el pelegrinatge (llavors eren 3 CAPs) a la Capella de Camps Elisis, a on un any després, el desembre del 2018, es va entronitzar el Santíssim, convertint-se en la 4a Capella d'AP de Barcelona.

El 2020, es va acabar la 4a edició de les CAPs a la parròquia de l'Esperit Sant, que l'any següent (2021) es va convertir en la 5a Capella d'AP de Barcelona.

Aquest any, a la 8a edició de les CAPs, iniciem el pelegrinatge a la capella d'adoració perpètua a la parròquia de Sant Joan a Vilassar de Mar, un recorregut de 32km:

  6h a 07h- Eucaristía y hora Santa a la capella d'AP de Vilassar, a càrrec del Mn Joan Pau

  07,30h a 11,00h- Caminada de 14km fins a la capella d'AP de Badalona.

  11h a 12h- Hora santa a càrrec del Mn Felip Simó, rector de Sant Sebastiá de Pomar, Badalona.

  12h a 16,30h caminada fins la capella d'AP del Camps Eliseus de Barcelona, 11Km.

  14h a 15h- Dinar, es reservarà un llocr amb menú de uns15€. Es imprescindible apuntar-se al dinar.

  16,00h a 16,30h- Caminada fins a la parroquia de Mare de Déu de Montserrat (possible futura CAP)

  17,00h a 18,00h- Caminada fins les capelles d'AP de Santa Isabel, 4km.

7ª EDICIÓ DE LES CAPs del 10 de juny de 2023

Nova Capella de AP de Vilassar de Mar

Hora Santa a la CAP de Pomar, Badalona

La pregunta del milió, a qui se li va acudir aquesta idea?

El món el mouen dues classes de persones, els “brunzats” i els “prudents”, quan tots dos s'ajunten treballant per al Senyor es produeixen les "Bogeries d'Amor", (paraules de Mn Felip).

Ja abans de la inauguració de la capella d'AP de Badalona i durant les preparacions de l'extraordinari esdeveniment, cap al mes de febrer de 2015 (va ser inaugurada el 13 de maig del 2015), es va parlar de fer un pelegrinatge en processó amb el "Santíssim" des de Pomar-Badalona fins al Tibidabo. Es va consultar amb el llavors Cardenal D. Lluís Martínez Sistach i ens va dir, amb criteri, que per fer una cosa així caldria demanar permís a cada parròquia per on passéssim amb el Santíssim, i davant la dificultat que suposava, el tema es va deixar aparcat. Durant el segon aniversari de l'obertura de la capella AP de Badalona (13 de maig 2017), Mn. Felip va recordar aquesta “Bogeria d'Amor” que no s'havia pogut fer amb anterioritat i va recordar que les "Bogeries d'Amor" mouen la humanitat i transformen el món. Aquí va ser aleshores que des del torn d'Emaús de l'Adoració Nocturna del Tibidabo (2n dilluns de cada mes), es va decidir dur a terme aquesta "Bogeria d'Amor" de la que hem quedat tots entusiasmats.

Per a l'esdeveniment es van repartir credencials a tots els pelegrins a on es podia posar el segell de cada capella d'AP per on es passava.

El recorregut de les tres capelles va ser de 25km, amb unes 3h d'adoració. Els mes valents que van arribar fins a la 4a capella van recórrer uns 30km en total.

Es va recordar a tots els pelegrins que el pelegrinatge, amb adoració, rés del Sant Rosari (es van resar dos rosaris), eucaristia (que vam tenir a la tarda), i la confessió (el P. Javier va estar confessant a l'hora Santa de Santa Isabel) servia per poder obtenir indulgència Plenària.